Автобус с български туристи се сблъска с трамвай в Истанбул

Автобус с български туристи се сблъска с трамвай в Истанбул

Автобус с български пътници на борда се е сблъскал с трамвай в Истанбул днес, след като се е опитал да направи забранен обратен завой, съобщава турското издание „Сьозджю“, цитирано от Агенция „Фокус“.

Изданието уточнява, че в резултат от сблъсъка, трамваят е дерайлирал.

На мястото на инцидента веднага са изпратени здравни и полицейски екипи. И в двете превозни средства е имало пътници, а тези в трамвая са изпитали голяма паника, отбелязва вестникът.

Не се съобщава за пострадали при инцидента. След евакуацията на пътниците, веднага е започнала работата по отстраняването на трамвая и в тази връзка е отклонено движението по една от градските линии в Истанбул.

Автобусът е благоевградски. Това потвърди за Радио „Фокус“ – Пирин собственикът на транспортната фирма, която притежава автобуса, Марио Богданов.

„Няма пострадали хора от групата. Шофьорът също е добре“, каза още Богданов.

Той уточни, че по автобуса са нанесени сериозни материални щети и вероятно ще се наложи да бъде изпратен нов, който да прибере групата.

По думите на Богданов, това ще се наложи заради турското законодателство, свързано с това, че трамваите са държавна собственост и ще трябва да се извърши разследване.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *