Ангелкова: Отваряме границите на 1 юни за нашите съседи, водим активен разговор и с други държави

Ангелкова: Отваряме границите на 1 юни за нашите съседи, водим активен разговор и с други държави

В момента, освен че отваряме границите на 1 юни за нашите съседи, водим активен разговор с Германия, Полша, Чехия, Словакия, Франция, Белгия, скандинавските страни, включително и Израел, в зависимост от епидемологичната обстановка във всяка от страните и взаимните договорки, като следваме принципа на единство и недискриминация, да можем да отворим границите. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Имаме изключително ясен план и стратегия за туристическия сезон в тази трудна ситуация, която е абсолютно непредвидима и неочаквана както за сектор „Туризъм“, който е пряко засегнат, така и за всички в целия свят. Това, което е важно за нас, е да имаме ясна визия как да продължим напред“, заяви Ангелкова.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на народните представители за това, че са подкрепили всички мерки на 12 май, които бяха включени в промените в Закона за здравето.

„Това ни позволява на прага на летния сезон да имаме минимум намалени цени за чадърите и шезлонгите, които са много важни, за да можем да насърчим вътрешния туризъм. Всичко е качено на сайта ни – 23 са безплатните плажове по Черноморието ни към момента“, допълни тя.

По думите ѝ успоредно с това от Министерството са стартирали комуникационна кампания, както по отношение на вътрешния пазар, така и по отношение на целевите за нас пазари и водят активни разговори с всички техни колеги.

„На 1 юни предстои отварянето на границата ни със Сърбия, на 15 – с Гърция. Очакваме всеки момент да получим обратна връзка и от румънските ни колеги, защото Румъния за нас е изключително важен пазар“, каза още министърът на туризма.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *