АПИ отпуска 42 млн. лв. за строежа на югоизточния обход на Пловдив

АПИ отпуска 42 млн. лв. за строежа на югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви обществена поръчка за изграждането на югоизточния обход на град Пловдив, който е с дължина 4.8 км. Прогнозната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС или над 50 млн. лв. с ДДС. Средствата са от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври 2020 г., съобщиха от пътната агенция.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив, пишат още от АПИ.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *