Безпрецедентни действия на Facebook и Twitter срещу Тръмп

Социалните мрежи Facebook и Twitter предприеха строги мерки за блокиране на акаунтите на американския президент Доналд Тръмп, след като негови поддръжници нахлуха Капитолия в знак на протест срещу изборните резултати, предава CNN.

Twitter обяви, че е заключил акаунта на държавния глава за 12 часа и за първи път предупреди, че може да го спре за постоянно. Предприетата мярка е заради нарушение на правила на платформата.

„Изискахме премахването на три туита на @realDonaldTrump, публикувани по-рано днес (в сряда), за многократни и тежки нарушения на нашата политика за гражданска почтеност“, посочват от Twitter в изявление.

Това означава, че акаунтът на @realDonaldTrump ще бъде заключен за 12 часа след премахването на тези туитове. Ако туитовете не бъдат премахнати, акаунтът ще остане заключен.“

От Twitter добавят, че „бъдещите нарушения … ще доведат до трайно спиране на акаунта @realDonaldTrump“.

Facebook също блокира възможността на Тръмп да публикува в платформата в продължение на 24 часа. Преди това компанията премахна видео с неговите привърженици, участвали в бунта. Президентът има наложено 24-часово блокиране и в Instagram, собственост на Facebook.

Взетите мерки бележат безпрецедентна ескалация от страна на двете социални мрежи срещу поведението на Тръмп в техните платформи.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *