Без гей паради по света заради коронавируса, партито се премества онлайн

Без гей паради по света заради коронавируса, партито се премества онлайн

Множество гей паради, които трябваше да се проведат днес на много места по света, бяха анулирани или отложени заради пандемията от новия коронавирус, но ЛГБТ общността предвижда за днес редица онлайн прояви, предаде „Франс прес“.

В интернет в продължение на 24 часа ще има така наречения Глобален парад. Неговите организатори, обединяващи лицата, отговорни за много гей паради по света, смятат да привлекат пред компютрите аудитория от неколкостотин милиона души.

Стартът на онлайн инициативата бе даден в 6 ч. лондонско време. Водещ на маратона е певецът и драг куин Тодрик Хол, прочул се с емисията „Американски идол“. В маратона ще участват редица знаменитости и политици, сред които и Карлос Алварадо, президентът на Коста Рика, която наскоро легализира хомосексуалните бракове.

Това преминаване на гей парадите в онлайн форма е възможност за организаторите да достигнат до много по-разноородна публика в десетки страни, в които хомосексуализмът остава незаконен.

Във Франция гей парадът в Париж беше отложен за 7 ноември, а днес има негова онлайн алтернатива, наречена „Горди и упорити“. Събитието съчетава онлайн ди джей партита и кръгли маси и започва по обед местно време.

Източник БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *