Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска ГЕРБ

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска ГЕРБ

Атанас Камбитов, два мандата кмет на Благоевград от ГЕРБ, напуска партията. Това обяви самият той през профила си във Facebook.

Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение, тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение, необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“, написа Камбитов.

Той загуби местните избори през ноември от подкрепяния от БСП независим кандидат Румен Томов. Веднага след това министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че хората са наказали тези, които не са се държали прилично. Тогава Борисов изброи няколко скандала, свързани с региона – къщата за гости на бившия зам.-министър Александър Манолев и появилия се видео запис как Камбитов играе хоро с банкнота на челото.

„Събрах ги Камбитов, Икономов (Георги Икономов, бивш вече кмет на Банско, загубил на първи тур) и Котев (Кирил Котев, кмет на Сандански) и им казах: „Ще загубите”, те казаха „Не, ще спечелим” – дадох им този шанс”, каза тогава премиерът.

Сега Камбитов не посочва причината за напускането си.

Той е член на ГЕРБ от създаването на партията през 2007 г. От 2009 до 2011 г., преди да поеме управлението на общината, бе депутат в 41-вото Народно събрание.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *