„Боинг“ съкращава 6770 свои служители в САЩ

„Боинг“ съкращава 6770 свои служители в САЩ

„Боинг“ (Boeing Co) заяви, че елиминира повече от 12 000 работни места в САЩ, включително съкращаване на 6770 работници, тъй като най-големият американски самолетопроизводител се преструктурира заради силно негативното въздействия на пандемията от коронавирус, съобщава БНР.

Компанията също разкри, че планира „няколко хиляди оставащи уволнения“ през следващите няколко месеца, но не уточни къде ще бъдат направени те.

През април „Боинг“ обяви, че до края на 2020 г. ще намали 10% от работна си сила в световен мащаб, която възлиза на около 160 000 служители.

В сряда компанията заяви, че е одобрила 5520 от нейните американски служители да бъдат доброволно съкратени и те ще напуснат „Боинг“ през следващите седмици. В същото време обаче компанията разкри, че през тази седмица ще уволни принудително и 6770 свои работници.

Целта е да бъдат намалени разходите, тъй като „Боинг“ е изправен пред силен спад в търсенето на самолети заради пандемията на коронавирус.

През април компанията отчете нула поръчки за втори път тази година, като в същото време клиенти на „Боинг“ анулираха още 108 поръчки за принудително приземения модел 737 MAX, което доведе до най-лошият старт за годината от 1962 г. насам.

Това наложи през миналия месец „Боинг“ да набере средства за 25 млрд. долара чрез облигационна оферта, което позволи на компанията да избегне поне временно взимане на държавна помощ.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *