Болсонаро се обяви против бързането за доставка на ваксини срещу COVID-19

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро изрази несъгласие с бързането по света да се купуват и доставят ваксини срещу КОВИД-19, предаде ДПА.

„Бързането не е оправдано“, казва Болсонаро на видеоклип, качен вчера в социална медия от неговия син Едуардо. „Това е намеса в живота на хората“ добавя бразилският президент.

Жаир Болсонаро, който още в началото на пандемията оспорваше заплахата от коронавируса, в четвъртък тази седмица отправи критики към компаниите Пфайзер (Pfizer) и Бионтек (BioNTech), с което подсили страховете на хората от евентуалните странични ефекти от ваксините, отбелязва ДПА.

„В договора е написано ясно, че Пфайзер не носят отговорност за страничните ефекти. Ако се превърнете в кайман, това си е ваш проблем“, каза той с усмивка.

Над 7 милиона са регистрираните случаи с коронавирус в 210-милионна Бразилия. Броят на починалите наближава 200 хиляди, като почти всеки ден се поставят мрачни рекорди. Болсонаро обаче твърди, че наближава краят на епидемията в Бразилия, отбелязва ДПА.

Бразилският президент се зарази с коронавирус по-рано тази година и се възстанови, допълва БТА.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *