Борисов настоява изборите да са на 28 март

От тук насетне – 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали – съответно президентът Радев. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание. Коментарът му идва след вчерашните консултации на държавния глава – първо с членовете на Националния оперативен щаб, а след това – с учени от Българската академия на науките (БАН).

Президентът иска да разбере дали е възможно и безопасно да се проведат изборите на 28 март – дата, която самият той заяви като единствена възможна преди месец. От НОЩ вчера не успяха да кажат нищо по темата и призоваха президента първо да каже датата, а те след това ще си кажат мнението и ще обявят здравния протокол, при който да се проведат изборите.

Вчера, след като прелетя с хеликоптер над магистрала „Хемус“, премиерът Борисов заяви, че изборите трябва да са на 28 март и че тези консултации, които провежда президентът, имат за цел да изместят датата напред във времето. По закон тя може да се отложи с до два месеца.

„Изпратихме една трудна година, от февруари до декември – пандемия с много и различни мерки, които се налагаше да се взимат, много трудности за българските граждани, за бизнеса, за икономиката. Но мисля, че възможно по най-добрия начин преодоляхме до момента тези неприятности“, отбелязва премиерът по време на заседанието. Той изтъкна, че в цяла Европа продължават да се налагат строги мерки, „което няма как да не влияе върху финансите и икономиката на страните членки“.

„Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането“, посочва още министър-председателят и добави, че в това отношение страната ни също има строга организация и се справяме по един от най-добрите начини в Европа.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *