Борисов отпуска нови милиони – този път за бедните семейства

Борисов отпуска нови милиони – този път за бедните семейства

504 млн. лв. ще бъдат отделени от Оперативна програма „Храни“ за подкрепа на семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности. Това обяви в профила си във Facebook днес премиерът Бойко Борисов.

„Отделяме 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности. Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 година“, пише той.

От статуса му става ясно, че от помощта ще се възползват 600 000 лица. В тези пари са предвидени за първи път и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото – памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането. „Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст. Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще“.

Новината за средствата в помощ на нуждаещите се обяви още вчера от Добрич социалният министър Деница Сачева.

Оперативната програма е финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Досега кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

Само преди седмица премиерът обяви нова мярка в подкрепа на семействата. От 2021 г. ще има детски за всички деца, независимо от доходите им. 

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *