България вече не е бантустан, а бастунстан

Симпатизантка на ГЕРБ влезе в сражение с бастун срещу Блокадата на Орлов мост.

По свидетелства на очевидци храбрата нападателка „ръчкала“ с бастуна си протестиращите и ги провокирала, пише г-н Балев в Сега. Един от тях се поддаде на провокацията и то пред телевизионните камери, нататък историята се развива в новините. Нападателят на бабата с бастуна бе задържан, самата баба не е имала неприятности със закона. 

ГЕРБ обяви, че жената с бастуна не е техен член, но от поведението и профила ѝ във фейсбук е видно, че е ревностен симпатизант на ГЕРБ и активен борец за стабилност.

ГЕРБ не бива да се дърпа от този образ на възрастната жена, която размахва бастуна в името на гербавата идея, статуквото, статиквата. 
Бастунът е много по-елегантен образ от бухалката, която така натрапчиво се свързва с управлението на ГЕРБ

Бастунът може да замести и онзи груб термин, който Борисов използва в тайните си записи – това, дето се набива с двеста и не е като акъла. 

В следващи тайни записи в непринудена обстановка Борисов може да използва и по-меки изрази, с които да прескача цензурната бариера на националните медии. Ако например каже – „На прост човек акъл не можеш да набиеш, може да му размахаш бастун!“ – това може да се пусне дори в предаване за семейна и малолетна публика. Разширяване на Езоповата традиция!  

Бастунът е също символ на мъдростта и преклонните години, белите коси на дългия жизнен опит. Борисов неслучайно в последния си мандат така често говори за „мъдрост“ – защото и неговите годинки станаха повечко и преминават в унищожителния ритъм на премиерския труд. Той е живял много и е видял, и е участвал в неща, които повечето от нас няма да видим и за три живота. И на нощното му шкафче, с извинение че надзъртаме, има мазила за болки в краката.

Голям човек с големия товар на годините и килограмите си не е като младото яре – и в краката, и в главата. И под напора на годините бастунът се превръща в осъзната необходимост, за да продължаваме движението, да продължаваме напред, макар и все по-трудно. 

Бастунът като емблема на гербавата мъдрост (София = мъдрост) може да влезе и в хералдиката на столицата: „Бастун не остарява, а само помъдрява“.

Сега всеки ден, всеки час навсякъде има бастуни за митингова контрадемокрация!

Полицията също може да се превъоръжи и да замени компрометираните полицейски палки с полицейски бастуни. Така нашата полиция вече ще проявява повече мъдрост при употребата на сила. И да не им се набие много мъдрост на полицаите, важното е обществената поръчка да се даде на когото трябва, бастуните да се поръчат от Дубай и да вървят с известно количество фурми, без да правим компромиси с цената за сметка на когото трябва.

Разбира се, гвардейците пред президентството също трябва се оборудват с парадни бастуни. Да напомнят и на Радев къде се намира. 

Вече няма да казваме „шапка на тояга“, а „каскет на бастун„. 

Бел. ред. Бантустан е територия, отделена за южноафриканците като част от политиката на апартейд

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: