Ваксинационната кампания в Гърция продължава

Ваксинационната кампания в Гърция продължава

В Гърция продължава ваксинирането срещу Covid-19. Карантината и строгите ограничения намалиха рязко броя на заразените, които в последното денонощие са 342-ма души, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Всички ваксинирани вчера са в добро здраве и без странични ефекти, съобщават пред медиите първите имунизирани в Гърция. Днес продължава ваксинирането в няколко болници в Атина, като публично приемат новата ваксина министри от кабинета, лидерът на опозицията и висши духовници. Масово се ваксинират и медицинските работници, които са с предимство. 

Гърците са оптимисти по отношение на ваксината и две трети от населението, според допитване, желаят имунизация при първа възможност. Здравните власти в Гърция информираха, че до края на годината се очаква втората партида от около 90 хиляди ваксини.

За първи път след почти два месеца строги мерки правителството съобщи, че се обмисля отваряне на началните училища от 7 януари. Не се очаква повсеместно вдигане на ограниченията, според говорителя на правителството, поради риск от възстановяване на активни огнища със зараза.

Дори вечерният час няма да се премахне за новогодишните празници. Правителството категорично отказа да отвори магазините и ресторантите, въпреки натиск от страна на бизнеса.

Район с висок риск засега е само част от област Атика, докато в северните райони, броят на заразените е много нисък.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *