Венеция отлага туристическия данък до 2022 г.

Венеция отлага туристическия данък до 2022 г.

Властите на Венеция решиха да отложат въвеждането на туристическия данък, който трябваше да влезе в сила това лято, до 2022 г., съобщава CNN.

„С оглед на настоящата ситуация, свързана с пандемията COVID-19, решихме да предприемем важна стъпка, за да допринесем за възстановяването на туристическия поток“, каза Микеле Зуин, съветник по бюджетните въпроси.

Той посочи, че решението за отлагане на началната дата за въвеждане на таксата е взето като част от план за „рестартиране на икономиката на града“, силно засегнат от пандемията.

Така от 1 януари 2022 г. на туристите ще се начислява такса при влизане във Венеция. Все още не е ясно дали ще бъде същият, както беше планирано първоначално за това лято – 10 евро.

Тя е предвидена само за туристите, които не нощуват в града. Посетителите, които пренощуват, са освободени, което е ход за насърчаване на хората да нощуват, като по този начин влагат повече пари в икономиката.

Тази година, поради затворени граници и ограничения за овладяване на коронавируса, на практика нямаше туристи във Венеция, а икономиката на града е силно зависима от туризма.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *