Взрив в иранска електроцентрала

Взрив в иранска електроцентрала

Експлозия избухна в централната иранска провинция Исфахан, съобщи държавната информационна агенция ИРНА, като заяви, че тя се е случила заради повредено оборудване и не е причинила жертви.

Износен трансформатор в топлоелектрическата централа в Исламабад в Исфахан избухна днес около 5:00 часа сутринта„, каза управляващият директор на електрическата компания на Исфахан Саид Мохсени пред агенцията.

Съоръжението е върнато към нормалните условия на работа след около два часа и електрозахранването на Исфахан е било възстановено, добави той.

Инцидентът е последният в поредица от пожари и експлозии на военни и граждански обекти в Иран през последните седмици.

Две експлозии разтърсиха Техеран в края на юни, едната близо до военен обект, а другата в здравен център, като последната уби 19 души.

Пожари и взривове също избухнаха в корабостроителница в Южен Иран миналата седмица, фабрика на юг от Техеран с двама загинали и ядреният комплекс Натанз в централен Иран в началото на този месец.

Поредицата от пожари и експлозии предизвикаха спекулации в Иран, че те могат да са резултат от саботаж от смъртния му враг Израел.

Еврейската държава обвинява Ислямската република, че се стреми да се сдобие с ядрена бомба, докато Техеран настоява, че ядрената й програма е изцяло мирна.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *