Владимир Путин и Доналд Тръмп говориха за годишнината от победата над Хитлеристка Германия

Владимир Путин и Доналд Тръмп говориха за годишнината от победата над Хитлеристка Германия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин заяви, че САЩ са готови да окажат помощ на Русия в борбата срещу пандемията от новия коронавирус. Това се казва в писмено съобщение, разпространено от заместник-говорителя на Белия дом Джуд Дир след разговора между двамата държавни глави, цитирано от TACC и Агенция „Фокус“.

Той подчерта, че разговорът се e провел във връзка с честването на 75-годишнината от победата над Хитлеристка Германия.

„Президентът Тръмп потвърди, че САЩ работят усилено, за да помогнат на американците и е готов да помогне на всяка държава в нужда, включително Русия“, се казва в изявлението на Дир в социалната мрежа „Туитър“

Тръмп също обяви ангажимента на Вашингтон за контрол на оръжията, който включва както Русия, така и Китай, както и готовността на страната му да обсъди този въпрос, за да избегне надпреварата във въоръжаването.

„Президентът потвърди, че САЩ са поели ангажимент за ефективен контрол върху оръжията, който включва не само Руската федерация, но и Китай, и също така очаква с нетърпение бъдещи дискусии по тази тема, за да се избегне скъпа та надпревара във въоръжаването“, отбеляза той.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *