Властите в Мадрид смятат да обявят града за „зона на бедствие“ (ВИДЕО)

Кметството на испанската столица проучва възможността за искане до властите на страната да обявят Мадрид за „зона на катастрофално бедствие“ поради последствията от силната снежна буря, заяви кметът на града Хосе Луис Мартинес-Алмейда, цитиран от TACC и Агенция „Фокус“.

„Оценяваме тази възможност поради последиците от щетите и състоянието, в което се намира градът“, цитира думите на кмета вестник El Mundo. Както той уточни, в момента градските власти оценяват „конкретните материални щети“.

А мадридчани посрещнаха снега с масово замеряне със снежни топки, а някои дори се пуснаха по улиците със шейни, теглени от кучета, показват клипове в Туитър.

Според съобщенията в социалната мрежа това е най-силният снеговалеж в града поне от 40-50 години.

В петък в Мадрид започна обилен снеговалеж, поради което работата на международното летище Мадрид-Барахас беше парализирана, а железопътните връзки също бяха преустановени. В града не се движат автобуси, а метрото работи със затруднения. В събота градът беше напълно парализиран, почти всички магазини, кафенета, барове, фризьорски салони и други търговски обекти останаха затворени.

Сега снеговалежът в Мадрид е спрял, но ситуацията все още е изключително сложна: много пътища в столицата все още не са разчистени. Много дървета са се счупили под тежестта на падналия сняг, като са повредили паркираните под тях автомобили и са блокирали улиците. В понеделник в града се очаква силно застудяване – през нощта термометърът може да падне до минус 13 градуса.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *