Встъпването в длъжност на Джо Байдън ще е под лозунга „Обединена Америка“

Встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще бъде под лозунга „Обединена Америка“, съобщи ръководителят на Комитета по встъпване в длъжност на президента Тони Алън, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Тази тема „отразява тръгването на страната по нов път, който да изцери душата на Америка, да обедини страната и да проправи пътека към по-светло бъдеще“, се казва в съобщението на комитета.

След полагането на клетва Байдън, новоизбраната вицепрезидентка Камала Харис и съпрузите им ще положат венец на гроба на Незнайния воин в националното гробище в Арлингтън, където към тях ще се присъединят бившите президенти Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън и съпругите им.

Доналд Тръмп ще пропусне встъпването в длъжност на Байдън, а вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му ще присъстват.

На церемонията във Вашингтон ще бъдат издигнати 191 500 знамена на САЩ и ще бъдат включени 56 стълба светлина – по един за всеки щат и територия на САЩ.

Полето от знамена ще символизира „американците, които не може да пътуват“ до Капитолия, за да присъстват на полагането на клетва на Байдън заради коронавирусните ограничения.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *