Върховният съд на САЩ ще разгледа броенето на бюлетините в Пенсилвания

Върховният съд на САЩ ще разгледа броенето на бюлетините в Пенсилвания

Съдия от Върховния съд на САЩ отхвърли искането на републиканците за незабавно спиране на преброяването на бюлетините в Пенсилвания , пристигнали след края на изборния ден – препращайки делото пред пълния състав на Съда, който ще го разгледа в събота, предава AFP, цитирана от „Фокус“.

Междувременно съдия Самюел Алито нареди на Пенсилвания да продължи да държи отделно закъснелите бюлетини, потвърждавайки решение, което вече беше взето от избирателната комисия в щата, като обаче според тях е малко вероятно те да повлияят на резултата като цяло

Петицията за незабавно действие – подадена, когато демократът Джо Байдън затвърди преднината си пред президента Доналд Тръмп, визира хиляди бюлетини, пристигнали по пощата след края на изборния ден

Смята се, че повечето от тези бюлетини са в полза на Байдън, а републиканците казват, че трябва да бъдат дисквалифицирани съгласно закона на щата Пенсилвания.

Като първа стъпка партията поиска Върховният съд да разпореди бюлетините, пристигащи след 20:00 ч. в изборната нощ, да се държат отделно от останалите и да се предотврати тяхното преброяване.

Притеснението е, че ако те се смесят с другите бюлетини, това ще направи невъзможни всички опити за тяхното дисквалифициране.

„Предвид резултатите от общите избори на 3 ноември 2020 г., гласуването в Пенсилвания може да определи следващия президент на САЩ“, казаха републиканците.

„Не е ясно дали всички 67 окръжни избирателни комисии разделят бюлетините, пристигнали със закъснение“, добавя петицията.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *