В Бразилия публикуваха скандално видео с президента Жаир Болсонаро

В Бразилия публикуваха скандално видео с президента Жаир Болсонаро

Политически скандал се разрази в Бразилия. След съдебно решение беше публикувано скандално видео, в което президентът Жаир Болсонаро обижда противниците си 34 пъти в реч, продължила два часа, предава Нова тв.

От кадрите се вижда, че той се е намесил в работата на федералната полиция, като се опитал да уволни полицаи, разследващи синовете му за корупция. После се заканва, че ако не може да ги остави без работа, ще премахне министъра на вътрешните работи.

Възмущение предизвика и поведението на екоминистъра. Докато медиите активно отразяват кризата с коронавируса, той предлага да бъде прокаран скандален закон срещу опазването на околната среда.

Междувременно стана ясно, че броят на новите случаи на заразяване с коронавируса в Бразилия за 24 часа се увеличи с 15 813 и достигна до 363 211. Това показват публикуваните в неделя вечерта официални данни, предават ТАСС и „Фокус“.

При това броят на жертвите на Covid-19 достигна 22 666, като 653 от тях са регистрирани през последното денонощие. Броят на оздравелите пациенти е близо 150 хиляди.

Статистиката през уикенда за заболеваемост и смъртност от COVID-19 в Бразилия, като правило, показва по-ниски цифри от седмичните данни поради факта, че лабораториите работят с по-малка интензивност. Само през изминалата седмица са открити над 122 хиляди заразени, регистрирани са повече от 6,5 хиляди смъртни случая.

Бразилия, където първият случай на зараза бе потвърден на 26 февруари – денят след края на традиционния карнавал – е на второ място в списъка на страните с най-голям брой заразени след САЩ. На 12 май Министерството на здравеопазването обяви 39 положителни проби, взети от пациенти със симптоми, характерни за коронавирусното заболяване през януари.

По-късно щатът Сеара установи, че първият пациент със симптоми на коронавирусна инфекция в този регион е потърсил медицинска помощ на 1 януари.

Министерството на здравеопазването прогнозира, че ситуацията в страната ще се стабилизира до юли, постепенно забавяне на разпространението на инфекцията ще започне през август и спад през септември.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *