В Европа продължава да настъпва новия „британски щам“ на коронавируса, налагат драконовски мерки

В Европа продължава да настъпва новия „британски щам“ на коронавируса, налагат драконовски мерки

В Европа продължава да настъпва новия така наречен „британски щам“ на коронавируса.

Норвегия налага най-строгите ограничителни мерки досега, а Белгия обяви, че ще затвори страната за туристически пътувания.
Норвегия затваря напълно столицата Осло и още 9 общини. Причината са установени случаи на „британския“ щам, който се смята за много по-заразен.
Поне до края на месеца ще останат затворени всички магазини, с изключение на тези от първа необходимост, както и фитнесите, храмовете и културните институции.

Белгия забранява пътуванията от и до страната с цел туризъм или поради други несъществени причини от следващата сряда – 27 януари, до 1 март.
Сред основателните причини за пътуване са лечението на болен, събирането на членовете на едно семейство, служебните ангажименти, образованието.

Гърция удължава локдауна с една седмица – до 1 февруари. Дотогава остават в сила полицейският час, есемесите за излизане от дома и задължителното носене на маски.

Междувременно френската лекарска академия издаде нова препоръка за предпазване от вируса – хората да не говорят в обществения транспорт, включително и по телефона.

И на фона на нестихващото разпространение на Covid-19, в Лондон беше разкрито незаконно парти с 200 души. Недоволни от акцията на полицията успяха да ранят двама от униформените.

В понеделник в британската столица се очкава властите да обявят нови още по-строги мерки в борбата с коронавируса, както и да наложат нови рестрикции, свързани с пътуванията в страната и чужбина. 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *