В Ереван започнаха арести на противници на Пашинян

В Ереван започнаха арести на противници на Пашинян

Полицейските служители в Ереван започнаха да задържат протестиращи, които по-рано блокираха няколко централни улици в арменската столица с искане за оставката на премиера Никол Пашинян, съобщава руският вестник „Взгляд“, цитиран от Агенция „Фокус“.

Полицията отблъсна и задържа част протестиращите, които бяха блокирали с автомобили няиколко булеварда в самия център на града.

На 10 ноември министър-председателят на Армения заяви, че заедно с президентите на Азербайджан и Русия е подписал декларация за прекратяване на войната в Нагорни Карабах. Същия ден Пашинян отправи призив към сънародниците си, опитвайки се да обясни подписването на споразумението, подробностите за което бяха разкрити от руския президент Владимир Путин.

Гражданите на Армения, недоволни от решението за прекратяване на войната в Нагорни Карабах, пробиха кордона и нахлуха в сградата на правителството на републиката в центъра на Ереван. Поражението в Карабах шокира дълбоко арменското общество, подчертават от редакцията.

Ишхан Сагатялян, представител на арменската опозиционна партия „Дашнакцутюн“, представи на митинг в центъра на Ереван пътната карта на опозиционните сили, в която те поискаха оставката на арменския премиер Никол Пашинян, създаването на временно правителство и организирането на предсрочни избори.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *