В Русия започна ново криминално разследване срещу Алексей Навални

Руските държавни следователи заявиха, че са образували ново наказателно дело срещу Алексей Навални, обвинявайки го в незаконно изразходване на публични дарения за организации, които той контролира, за свои лични нужди, предават Reuters и Агенция „Фокус“.

Този ход вероятно ще се разглежда като последния знак, че Кремъл не иска Навални, който се възстановява в Германия, да се върне в Русия, след като Берлин и други западни държави казват, че Москва се опитала да го отрови с нервно-паралитичен агент през август.

Навални е един от водещите критици на президента Владимир Путин и Кремъл заяви, че е свободен да се върне у дома, както всеки друг руски гражданин, нещо, което той каза, че планира да направи.

Руският разследващ комитет, който разглежда сериозни престъпления, късно във вторник обвини Навални и неназовани лица в мащабна измама, заявявайки, че той и други лица са похарчили 356 милиона рубли (4,81 милиона долара), дарени на организации, които той контролира, за свои лични нужди.

Това, както се се казва в изявлението, включва закупуване на стоки и услуги и покриване на лични разходи като задгранични пътувания.

Навални отговори на обвиненията в Туитър, заявявайки, че разследването е изфабрикувано и изглежда като истерична акция, поръчана от Путин.

Той каза, че е предвидил, че властите ще се стремят да го вкарат в затвора, след като не са успели да го убият.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *