В Скопие: Исканията на България не са част от Договора, не трябва да падаме на нивото на София

В Скопие: Исканията на България не са част от Договора, не трябва да падаме на нивото на София

Преговорите с България трябва да се развиват в рамките на Договора за добросъседство, а Скопие трябва да демонстрира европейските си ценности и да не пада на нивото на риториката на официална София. Това са ключовите послания на македонското държавно ръководство след заседанието на Съвета за сигурност на страната, съобщава местният „Канал 5“, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Исканията на България не са част от Договора за добросъседство, а (Република Северна) Македония трябва да покаже европейски ценности и да не се спуска на ниското ниво в разговорите“, заяви президентът на югозападната ни съседка Стево Пендаровски.

По неговите думи, Скопие трябва да продължи разговорите, независимо от това, че шансовете за постигане на съгласие до декември са много малки.

Че Северна Македония ще продължи с преговорите до изчерпване на сроковете до края на годината потвърди и премиерът Зоран Заев.

Той повтори, че не вижда смисъл от включване в процеса на македонската опозиция и подчерта, че целта е да се намери решение с България.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *