Германците подкрепят по-строги политики за приема на бежанци

Германците подкрепят по-строги политики за приема на бежанци

Повечето германци искат Европейският съюз да въведе по-строги мерки, с които да предотврати нелегалната миграция към Блока и Брюксел да предоставя убежище на мигранти от вече съществуващите бежански лагери, сочи ново проучване, публикувано в германското издание Die Welt.

Общо 51% от анкетираните смятат, че общата система за прием на мигранти на ЕС трябва да бъде преразгледана, така че тя да „пречи на мигрантите да влизат в Общността нелегално в бъдеще“ и да се постави фокус върху приемането на „уязвими хора директно от кризисните региони“.

Общо 30% от анкетираните се противопоставят на тази стратегия, а 11% нямат мнение по въпроса.

След мигрантската криза, през 2016 г. Европейската комисия въведе мерки, за да намали нелегалната миграция към ЕС, но като цяло Брюксел все още изпитва трудности при постигането на консенсус сред страните-членки по този въпрос.

Докато южните страни призовават за повече солидарност сред държавите-членки, централните и източните правителства отхвърлят призивите за задължителни квоти от мигранти, които всяка страна трябва да приеме.

По-рано германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че страната му ще се опита да убеди държавите от ЕС да се съгласят на споразумение за миграцията по време на президентството на Берлин, което ще продължи до 31 декември.

Източник Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *