Гешев за боклука край Червен бряг: Безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС!

Гешев за боклука край Червен бряг: Безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС!

За боклука в Червен бряг главният прокурор коментира, че се диша трудно в района. „Поздравявам колегите, които работят неуморно там. Очакват се доста по-големи количества от тези 120 тона, които вече са извадени”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Габрово.

„Спестяват разходи, като го закопават, където те сами си преценят, защото ако този боклук бъде пратен в Германия, това ще струва доста пари. Дано се окаже, че не е вярно, че боклукът е близо до водоизточник.

Това е безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС, може би е възможно в Либерия”, коментира главният прокурор. „Ако са почтени бизнесмени, дайте ние да спрем да работим и те да си закопават отпадъците, където си искат. Така те ще са почтени, а ние ще сме болни.

Законите в България са и за богатите, и за бедните. Това, че си богат не е престъпление, но трябва да си плащаш данъците и да спазваш законите”, заяви главният прокурор.

Междувременно се очаква Иван Гешев да бъде около 12:30 часа в района на намерените незаконно депонирани отпадъци в Червен бряг, съобщиха от прокуратурата.

Източник Канал 3

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *