Гешев: Шефове на борбата с наркотрафика в ГДБОП са арестувани за подкупи и чадър над дилъри (Видео)

Задържан е началникът на Отдела за наркотрафик и разпространение на наркотици в ГДБОП след получен подкуп. Това каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Министерство на вътрешните работи, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Отделно е задържан и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР. Към момента те са задържани за 24 часа по Закона за МВР“, посочи Гешев.

По думите му действията са започнали след 17.00 часа вчера, а към момента продължават претърсвания на обекти и жилища.

„Предмет на разследването е дейност на организирана престъпна група, която е била чадър за дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици, не само на територията на България“, допълни главният прокурор. Иван Гешев по време на брифинг.

„Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас и са ключови точки за връзка и с наши чужди партньори за борбата с трафика на наркотици.

Благодарение на перфектната работа на „Вътрешна сигурност“, откъдето започва разработката има добри резултати, които в следващите дни ще бъдат представени пред гражданите. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всички нарушения и престъпления, независимо дали става дума за служители на МВР и магистрати на прокуратурата.

Не правим разлика между нарушителите, независимо от коя институция са.

Ние правим каквото е необходимо, за да си изчистим къщичката. Тази акция е безпрецедентна в новата история на България.

Благодаря на колегите, които са работили по този случай, защото е меко казано грозно да оказваш съдействие на наркогрупи и да осъществяваш действия спрямо техни конкуренти, да предаваш доверието на партньорите ни в международен аспект.

Резултатът е, че пострадалите са български граждани, които са жертва на този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България“, категоричен бе Гешев и отново подчерта, че прокуратурата и МВР са безкомпромисни към всеки, който извършва нарушения или престъпления.

„Нашата работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури“, заяви той.

„Анализ на ситуацията в ГДБОП и кадрови решения са в правомощията на правителството и МВР и съм сигурен, че ще се вземат необходимите действия след нашите разкрития“, каза Гешев.

„Много неприятен случай, но за съжаление е факт. Разпоредих на главния секретар бързо да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП и дейността по противодействие на трафика, производството и разпространение на наркотици, така че с премиера бързо да вземем кадрови решения и структурни промени, така че да се изчисти доброто име на всички наши колеги, които работят съвестно, както и спрямо партньорите ни, с които работим лоялно“, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

„Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко , ако се отнася до най-висшия служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност“ на МВР и на Специализирана прокуратура“, написа по рано в Тwitter главният прокурор.

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *