Гигантите Google, Apple, Microsoft и Amazon отчетоха над 2% спад на акциите

Стойностите на американските акции се понижи рязко през изминалата сесия, след като утре е крайният срок за договаряне на нов транш от фискални стимули между републиканците и демократите, поставен от Нанси Пелоси. Dow Jones изгуби 1.4% от стойността си, докато S&P500 се понижи с 1.6%. В технологичния сектор NASDAQ постави най-голямата си загуба от началото на месеца, като направи негативна разлика от 1.7% за деня. Технологичните акции също изпитаха силно понижение. Гигантите Google, Apple, Microsoft и Amazon отчетоха спад от над 2%.

Европейският фондов пазар затвори с негативна сесия въпреки надеждите за издаване на нов фискален стимул в Щатите. Европейските акции изгубиха част от стойността си, след като в неделя бе обявен нов по-висок ръст на заболели от COVID-19. Междувременно Великобритания продължава да отстоява решението си, че няма да има сключено търговско споразумение между ЕС и Великобритания. FTSE100 се понижи с 0.59% до 5884.65 пункта, докато немският индекс DAX30 изгуби 0.42% стойността си, установявайки се на 12854.66 пункта.

Въпреки надеждите за нов фискален стимул, притесненията в Европа надделяха, след като редица страни обявиха затягане на мерките срещу COVID-19, в опит да се избегне нова пълна карантина в близкото бъдеще.

Стойностите на петрола останаха стабилни през понеделник, въпреки нарастващото притеснение от пренасищане на запаси от петрол в глобален мащаб, след като Либия обяви, че ще увеличи продукцията си на черното злато. Brent изгуби 0.22 цента, като се търгуваше на 42.71$ за барел, докато WTI се понижи с 0.1%, като се установи на 40.83$ за барел.

Цената на златото нарасна с 1%, след като щатският долар се понижи. В допълнение, потенциалното споразумение за нов фискален стимул преди президентските избори успя да привлече нови инвестиции в ценния метал, като мярка за хеджиране срещу потенциална инфлация. Спот златото нарасна с 0.4%, като достигна ниво от 1904.70$ за тройунция, докато златните фючърси установиха ръст от 0.3% до ниво от 1911.70$. Годишния ръст на златото до този момент е 26%, като много от прогнозите сочат към ръст от над 30% до края на 2020.

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

През утрешния ден САЩ ще публикува месечна информация за новоизлезли разрешителни за строителство от последния месец. Това събитие е ключово, за да се разбере какъв е реалния пазар на недвижими имоти в Северна Америка. Въпреки пандемията, по-последни данни се показва, че новите жилищни имоти подбуждат висок интерес в американското общество, след като хората прекарват по-голямата си част от деня вкъщи.

Инструмент на фокус

Banca Generali – Дневна

Акциите на Banca Generali се  намират във възходящ тренд от средата на юни. Текущата стойност се намира точно в горната граница на тренд канала. При продължителна подкрепа от пазара е възможно цената да тества заформената горна граница, при неуспешен опит е възможна корекция до нивото на 100 периодната средна, която се намира точно върху долната граница на тренда.

GBP/USD – 8 Часа

След голямата загуба в началото на септември, валутната двойка успя да прекрати силното низходящо движение, като стойността се повишава от средата на септември. Текущата цена се намира точно над заформената долна граница на тренд около психологическото ниво от 1.2900. При засилен натиск от пазара е възможен тест на долната граница, което може да доведе до понижение между ниво от 1.2800 и 1.2700. В противен случаи може да се очаква цената да възвърне част от стойността си като се покачи до локалния връх съставен около 1.3100.

Silver – 8 часа

Среброто се движи в силно заформен възходящ тренд след корекцията през средата на септември. Текущата стойност се намира в долната граница на тренда. Бавните средни на индикатора Стохастик загатват възможно пресичане близко до зоната на прекупен пазар. При засилен натиск е възможно цената да направи опит за пробив на долната граница и 50 периодната средна, като достигне до ниво под 2.300. В противен случаи може да се очаква продължение на възходящото движение до психологическото ниво от 2.600.

 Dow Jones – Дневна

Индустриалният индекс съставя възходящ тренд от началото на юни, като текущото движение сигнал за обръщане на посоката във възходящия тренд. Бавните средни на индикатора Стохастик показват силно заформено низходящо пресичане, което е добър сигнал за къса позиция, въпреки възходящото движение. При продължителен натиск е възможно цената да достигне до локалния минимум около нивото на 27000 пункта, където се намира и съставена подкрепа от 100 периодната средна.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *