Гл. комисар Николов: Тежка е ситуацията в Хасковско – обединиха се пожарите край Свиленград и Лесово

Гл. комисар Николов: Тежка е ситуацията в Хасковско – обединиха се пожарите край Свиленград и Лесово

Продължава да е тежка ситуацията в Хасковски регион – обединиха се пожарите край Свиленград и Лесово. Това каза за Агенция „Фокус“ директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Николай Николов.

Гл. комисар Николов поясни, че късно снощи са се обединили пожарите в района на свиленградските села Сладун и Маточина и този от другата страна на Тунджа край Лесово.

„Продължава да е изключително тежка ситуацията в Хасковски регион, по-специално Свиленград и съседния Ямбол, Община Елхово – село Лесово. На практика двата пожара, които са от три дни, се обединяват. Общата територия е значителна“, каза още гл. комисар Николов и уточни, че става въпрос за няколко хиляди декара.

„Най-важното, което предприемаме към момента, е да запазим населените места и да не допуснем човешки загуби. Предислоцирахме допълнителни сили от съседни региони и изключително тежка верижна техника, за да можем да правим просеки, за да предпазим селата. На терен са всички служители от областните дирекции на място, включително на горското стопанство, множество доброволци, земеделци, заедно със своята техника. Областният щаб на Хасково работи на терен“, каза гл. комисар Николов.

Той коментира и пожарът от вчера в Хисаря. По думите му там нещата са под контрол. „Това, което идва до мен като информация, не е тревожно“, каза още гл. комисар Николов Николов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *