„Градус“ създава транспортна компания

„Градус“ създава транспортна компания

Старозагорският производител на пилешко месо „Градус“ АД е решил да създаде ново дъщерно дружество, свързано с придобиване и отдаване под наем на транспортни средства. Компанията „Градус Лоджистикс“ ще е с капитал от 400 000 лева.

За представляващи дружеството са избрани братята Лука Ангелов и Иван Ангелов, които са представители и на „Градус“, както и основни акционери.

В решението на Съвета на директорите за създаването на новата компания се посочва, че целта е да се обезпечат необходимите транспортни средства за дейността на останалите дъщерни дружества. Чрез обособяването на този тип дейност в отделно дружество се постига по-висока степен на профилиране на дъщерните дружества и по-добри условия по обслужване на дейността, се казва още там.

Към 30 септември регистрираният акционерен капитал на „Градус“ АД възлиза на 243.6 млн. лв. Семейство Ангелови притежават 82% от капитала. Компанията е публична и се търгува на Българската фондова борса. Физически лица притежават 2.34% от капитала, а юридически, основно пенсионни фондове – 15.64%.

Компанията има други седем дъщерни дружества. Основният им предмет на дейност е концентриран в сектора „Птицевъдство“.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *