Гърция забранява влизането на чужденци през „Кулата“ нощем

Гръцките гранични власти ограничават преминаването през ГКПП „Промахон“ заради усложнената обстановка около COVID-19. В интервала от 00:30 до 05:00 часа в южната ни съседка ще могат да влизат само автомобили и автобуси с гръцки граждани. Това съобщават от Министерство на вътрешните работи (МВР).

Не се уточнява докога ще продължи мярката. Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

Товарните автомобили ще бъдат пропускани без промяна, както досега, допълват от МВР.

През ГКПП „Илинден“ – „Ексохи“ се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На влизане в Гърция през ГКПП „Маказа“ могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в страната и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език. Тези граждани няма да се пропускат от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки.

Водачи на товарни автомобили до 3.5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП „Маказа“, се допускат за влизане в Гърция с QR код, без PCR тест по всяко време на денонощието.

През ГКПП „Капитан Петко войвода“- „Орменион“ гръцките гранични власти ще пропускат само товарни автомобили, без представяне на РCR тест от водачите, като отпада забраната за преминаване през нощта.

През ГКПП „Ивайловград“ – „Кипринос“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *