Гърция няма да затваря граничен пункт „Промахон“

Гърция няма да затваря граничен пункт „Промахон“

Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт „Промахон“ за чужденци, съобщи БНР.

България не е рискова страна за заразата и българските граждани се тестват избирателно на границата.
От 15-ти юли влизане се допуска само с отрицателен тест за коронавирус.

Граничният пункт „Кулата – Промахон“ работи с пълен капацитет. Все още за преминаване на български граждани е необходимо да представят само код от изпратената декларация.
Българите се тестват за коронавирус избирателно и то в случаи, ако са пребивавали в страни с висок риск от заразата. От 15-ти юли ще се допуска влизане само с отрицателен тест за коронавирус.

Три медицински екипи на „Промахон“ вземат проби за тест. Преминаването се извършва бързо, въпреки опашката от коли. Чака се не повече от половин час.
Силен е трафикът на тирове от България за Гърция.
Гръцките медии информират, че екипът по контрол на заразата е предложил на премиера Мицотакис, да се затвори граничният пункт „Промахон“ за всички чужденци. Засега тази крайна мярка не се налага, потвърдиха официалните власти.
Очаква се днес министърът на здравеопазването за забрани фолклорните фестивали, които са традиция в Гърция през лятото, защото те са огнища на заразата, според епидемиолозите.
Неовладян проблем също са и нощните заведения на брега на морето, където има голям риск от заразяване.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *