Давид Сасоли: Борбата с престъпността и корупцията доближава Косово до ЕС

Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли заяви, че борбата с престъпността и корупцията доближава Косово до ЕС, пише прищинският вестник Gazeta Express.

Ден след среща с изпълняващия длъжността президент на Косово Вьоса Османи, Сасоли написа в „Туитър“, че се радва да види Косово, отдадено на реформите. „Благодаря, Вьоса Османи за тази интересна обмяна на мнения! Радвам се да видя, че Косово остава по пътя на реформите, които ще доведат до по-проспериращо бъдеще. Борбата с престъпността и корупцията ще Ви доближи до ЕС и ще подобри живота на всички граждани. ЕС е тук, за да Ви подкрепи “, написа Сасоли в „Туитър“.

Османи, която е на официално посещение в Брюксел, написа във „Туитър“, че е имала много продуктивна среща с председателя на ЕП.

„Той отбеляза ангажимента на Косово да извърши всички необходими реформи, които не само ще ускорят интеграцията в ЕС, но и ще подобрят живота на гражданите на Косово и подчерта, че трябва да се постигне справедливост за устойчив мир в Западните Балкани “, каза Османи.

Източник: Фокус

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *