Джо Байдън: Президентските избори вече приключиха

Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън подчерта във вторник, че президентските избори вече са приключили, след като вчера Емили Мърфи от Управлението по общи въпроси на администрацията (GSA) го уведоми чрез писмо, че преходният процес по предаване на властта може да започне.

GSA също така упълномощи Байдън да получи достъп до федерално финансиране за президентския преходен период, предава БНР.

„Изборите приключиха. Време е да оставим настрана партийността и риториката, предназначени да се демонизират една друга. Трябва да бъдем заедно“, написа Байдън в Туитър.

Междувременно настоящият президент Доналд Тръмп подчерта, че „GSA не определя кой ще бъде следващият президент на Съединените щати“, като същевременно отново отказва да признае изборното поражение.

„Не забравяйте, Управлението по общи въпроси на администрацията (GSA) беше страхотно и Емили Мърфи свърши чудесна работа, но GSA не определя кой ще бъде следващият президент на САЩ“, написа Тръмп в Туитър.

Само часове по-рано Тръмп сякаш даде зелена светлина за официалното начало на преходния период между неговата администрация и екипа на Джо Байдън. Тогава Тръмп обяви в Туитър, че администрацията му трябва „да направи каквото е нужно“ за периода на преход, но не призна поражение на президентския вот.

Междувременно преходният екип на Байдън заяви, че ще се срещне с федерални служители, за да обсъди въпроси, включително реакцията на коронавирусната пандемия и въпроси за националната сигурност.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *