Директорът на НАП получи ново увеличение на заплатата

Сега от пресцентъра на Министерския съвет не посочват сумата на увеличението, но предвид успехите със събираемостта, които НАП има в кризисната 2020 г., вероятно е над 500 лв. В мотивите към увеличението се посочва, че кабинетът предприема тези действия заради „успешното изпълнение“ на задълженията ѝ и новите отговорности около хазарта. Освен това изпълнителният директор се е справила и с други по-рано поставени цели, като „доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги“.

През 2020 г. НАП се нагърби и с държавния надзор в областта на хазарта и хазартните дейности, като поема функциите на тежко компрометираната и вече закрита Държавна комисия по хазарта. От началото на тази година пък Агенцията вече няма да е само приходна, а вече ще е и разходна. След много настоявания от страна на бизнеса, правителството реши тя да управлява програмата за подкрепа на засегнатите предприятия от коронамерките.

Както и при миналогодишното увеличение, така и сега актуализацията на заплатата на Димитрова влиза в сила със задна дата – от 1 януари. За целта се прави промяна в бюджета на организацията, който се увеличава.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *