До 10 дни приключва ремонтът на 12 км от „Тракия“ преди Чирпан

До 10 дни приключва ремонтът на 12 км от „Тракия“ преди Чирпан

Ремонтът на 12-те километра от автомагистрала „Тракия“, точно преди най-нагънатия 40-километров участък между Чирпан и Стара Загора, ще бъде готов до края на октомври. Това увери инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, който провери на място работата в участъка между 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, и 168-ми км, преди пътен възел „Оризово“.

Ремонтът включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.  В целия участък е положен първият асфалтов пласт – биндер, и се монтират ограничителните системи преди поставянето на следващия  пласт асфалт.

Ремонтът  се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“. Предвижда се след като завърши ремонтът в платното за Бургас работата да продължи в 12 км участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното трасе. В посока Бургас ще се работи в нова 2-километрова отсечка между км 198-ми и км 200.

При строителните работи в момента трафикът преминава двупосочно в платното за София, а скоростта на движение е до 70 км/ч. Заради ремонтните работи е затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *