Държавата започва масово тестване на учителите

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Това стана ясно след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Действията се предприемат на десетия месец от началото на пандемията и седмица, след като бяха пуснати в присъствено обучение учениците до 4-ти клас.

От пресцентъра на Министерството на здравеопазването съобщиха, че основните теми на разговора днес са били противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Също така бе съобщено, че „анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения“.

Темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението, похвалиха се от НОЩ.

21% от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *