Европа отново затяга мерките срещу коронавируса (ВИДЕО)

Европа отново затяга мерките срещу коронавируса (ВИДЕО)

Европа връща част от ограниченията заради пандемията. В Нидерландия максималният допустим брой на гостите на празненства вече ще бъде шестима души. Групово ще може да се празнува само в ресторантите, на разстояние от метър и половина, предава Нова тв.

Франция прави задължително носенето на маски на работното място в опит да ограничи броя на заразените, но без да затваря икономиката. Причината – броят на случаите за 24 часа в страната подмина 3000.

„Как се адаптираме ли? Много просто – работим по-малко. Носенето на маска не е много страшно”, коментира търговецът Шарл Тутан.

„Мисля, че е добре, трябва да позволим на хората да работят и да се върнат към нормалния си живот. Но трябва да се направи всичко възможно, за да не се разболяват”, каза интернет дизайнерът Емили Башуре.

В Германия също се наблюдава увеличаване на новите случаи на коронавирус. Само за последното денонощие са потвърдени над 1500 случая. Канцлерът Ангела Меркел призова хората да спазват всички правила.

„Намираме се в средата на пандемията. Вирусът е тук, въпреки че невидим. Все още няма ваксина, нито лечение. Виждаме, че увеличаващата се мобилност и повечето контакти между хората водят до повече нови случаи”, поясни тя.

Папа Франциск призова богатите държави да не се запасяват с ваксина срещу COVID-19.

„Ще бъде тъжно, ако ваксината се превърне в приоритет на дадена държава”, смята той.

Броят на заразените в глобален мащаб наближава 22 милиона, а на смъртните случаи – 772 000.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *