Екслузивно: Полицай българин е ранен в САЩ при сблъсъци с демонстранти

Екслузивно: Полицай българин е ранен в САЩ при сблъсъци с демонстранти

Полицай българин е ранен при безредиците в САЩ. От съображения за сигурност името му се запазва засега в тайна, пише Агенция „Монитор“. 

„Във връзка със престъпните орди, които страхливо крият себе си зад названието „протестиращи“ и сеят смут и хаос в голямите градове на Америка, Българо-Американската Полицейска Асоциация (Б.А.П.А.) иска да ви уведоми че ние също сме в средата на тези събития и правим всичко възможно да опазим реда. Наш член, който пожела анонимност, беше наранен вчера със стъклена бутилка, но ще се възстанови напълно. Всички са малко изморени, но в типичен Български дух казват, че са добре. Всички работим на удължени смени и почивните дни са ни прекратени“, пишат българските полицаи в САЩ.

В пост във фейсбук страницата си от Б.А.П.А. БГ полицаите се обръщат към всички свои познати с думите – „Призоваваме ви да се пазите и като цяло да поддържате полицията. Също така и нас, вашите братя и сестри, които работим в органите на реда в този труден момент. Ние винаги бихме направили същото за вас! Молим ви да бъдете в безопасност и да подкрепите нас, вашите братя и сестри на реда, ние несъмнено ще направим същото за вас!“.

Най-малко трима души загинаха в Индианаполис, щата Индиана, по време на протестите, избухнали заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, съобщи междувременно Fox News, цитирана от TACC и Агенция „Фокус“.

Според него общо пет души са получили огнестрелни рани от 23:45 до 03:00 часа (от 06:45 до 10:00 българско време), трима от тях са загинали. Подчертава се, че служителите на реда не са участвали в инциденти със стрелба.

По-рано CNN, позовавайки се на директора на полицията в Индианаполис Рандал Тейлър, съобщи, че трима души са получили огнестрелни рани по време на демонстрациите, един от които е загинал. Освен това леко е бил ранен един полицай. 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *