Еленко Божков от Стратегическия съвет на президента е на разпит заради саботажа в метрото (ВИДЕО)

Еленко Божков е извикан днес в 11 часа в Първо районно управление в София във връзка със спирането на метрото в понеделник преди обяд, пише „Правен свят“.

Записи от камери в метростанцията, разпространени във вторник от МВР показаха, че един от тримата мъже много прилича на Божков.

Той е бивш депутат от Великото народно събрание, а също така и от 2019 г. е член на Стратегическия съвет при президента Радев. Последното буди и сериозно притеснения, особено, ако се окаже, че Божков е бил пряк участник в саботажа на метрото, поставяйки в риск живота и здравето на стотици пътници, като паралелно е участвал в съветването на държавния глава по важни стратегически за държавата въпроси.

Стратегическият съвет е консултативен орган, работещ на обществени начала при президента и има за цел изготвянето на документи със стратегическо значение, позиции, становища, анализи и др.

Припомняме, че във вторник по случая бе обвинен адвокатът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов. Заради спирането на столичното метро задържан бе и 29-годишен мъж. На двамата бе взета парична гаранция от по 1500 лева.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *