Ердоган отново заяви, че вижда бъдещето на Турция в Европа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе разговори с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от офиса на турския лидер, цитирани от “Независимая газета“ и Агенция „Фокус“.

„По време на разговорите бяха обсъдени въпроси за развитието на отношенията между Турция и ЕС, както и регионални събития. Президентът Ердоган заяви, че ЕС заема приоритетна позиция в дневния ред на Турция. Той също така каза, че вижда бъдещето на Турция в Европа“, се казва в разпространеното изявление.

Ердоган посочи „необходимостта от обновяване на Митническия съюз, осигуряване на визова свобода за турските граждани и предприемане на стъпки в преговорите за членството на Турция в ЕС“.

„Необходимо е да се възстанови взаимното доверие, да се възстановят механизмите за консултации, да се сложи край на изключителните и дискриминационни действия, както и на риториката срещу Турция, която е страна кандидатка в процес на преговори. Президентът Ердоган изрази интерес към възобновяването на редовните срещи на високо равнище между Турция и ЕС и диалога на високо равнище“, се отбелязва още в съобщението.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *