Ердоган: Турция ще построи своето бъдеще с Европа

Ердоган: Турция ще построи своето бъдеще с Европа

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му вижда себе си в Европа и се стреми да изгради бъдещето си на континента, цитира думите му турското англоезично издание Daily Sabah.

„Виждаме се в Европа, а не никъде другаде, очакваме да изградим бъдещето си с Европа“, каза Ердоган в онлайн речта си по време на конгресите на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в няколко турски провинции.

„Ще намерим подходящо място в света след пандемията чрез подобряване на нашата съдебна инфраструктура, укрепване на основите на нашата икономика, увеличаване на производството и заетостта“, добави той.

Миналата седмица Ердоган заяви, че Турция навлиза в нов период както за икономиката, така и за съдебната система и че Парламентът ще даде приоритет на новите пакети за съдебна реформа през следващата година. Той обеща нова стратегия за икономически растеж, която ще даде възможност за подобрен инвестиционен климат за чуждестранните инвеститори, подкрепен от ефективна съдебна система, като заяви, че стратегията ще се основава на стабилност, по-ниска инфлация и международни инвестиции.

По време на онлайн речта президентът отбеляза също, че Турция иска да засили сътрудничеството си със своите съюзници, като каза, че Анкара няма проблеми с никоя държава, които не могат да бъдат решени чрез диалог и дипломация.

„Искаме да използваме нашите близки отношения на съюз със САЩ, за да разрешим всички регионални и глобални проблеми“, добави той.

Източник Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *