Журналисти от руска телевизия са пострадали при нападение в Портланд, САЩ

Снимачен екип на руския телевизионен „Първи Канал“ пострада при нападение в Портланд. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на телевизионния канал, предава Агенция „Фокус“.

„Групата на Юлия Олховская се оказа на пътя на хора, облечени с камуфлажни дрехи , които са избягали от съдебната зала, когато ситуацията на улицата се е нажежила. Олховска беше изтласкана силно, а операторът (Вячеслав Архипов) беше нападнат с палки. Камерата им беше счупена“, каза събеседникът на ТАСС.

Самата Олховска разказа, че мъж в камуфлажни дрехи я е сграбчил за главата и я е хвърлил на земята.

„Този мъж ми свали шлема. Мобилният ми телефон излетя от ръцете ми. След това бях избутана отстрани към парка, имаше множество сили за сигурност и бях, най-общо казано, изтласкана от пътя им“, каза тя, потвърждавайки, че е получила синини и драскотини.

В същото време според нея операторът е пострадал повече.

„Както той казва, трима души са се приближили, той се е предпазил с ръка, а камерата му е била включена в този момент. Един мъж го е ударил силно с палка, а друг му е взел камерата и я е хвърлил на земята“, – каза Олховская.

Тя разказа, че двамата с оператора са имали специални баджове над дрехите си, които журналистите трябва да носят.

„Струва ми се, че силите за сигурност не може да не са видели това“, добави тя.

Протестите в Портланд продължават след смъртта на Джордж Флойд в края на май в Минеаполис. Въоръжени офицери от федералните правоприлагащи органи бяха замесени в разпръскването на безредиците миналата седмица. Това решение бе критикувано от представители на Демократическата партия.

Губернаторът на щата Орегон Кийт Браун, от Демократическата партия, поиска президентът на САЩ Доналд Тръмп да изтегли федералните органи на реда от града и да спре задържането на протестиращите.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *