Задържаният за побоя на пътя край Добрич е в изпипателен срок на други две присъди

Задържаният за побоя на пътя край Добрич е в изпипателен срок на други две присъди

Районната прокуратура в Добрич води досъдебно производство за хулиганство на пътя. Инцидентът е станал в петък по обед, когато шофьор на автомобил засича друга кола, стреля по нея, а впоследствие напада шофьора ѝ, който е настанен в многопрофилната болница в града.

Обвиняемият е извършил престъплението по време на изпитателния си срок на други две присъди- за увреждане на чуждо имущество и за закана за убийство.

Автомобилът на пострадалия мъж е засечен още в рамките на града, след това започва и преследване към изхода на Добрич в посока Варна. Агресивният шофьор стреля няколко пъти по другата кола, засича я и принуждава шофьора й да отбие от пътя. Слиза от колата си и започва да нанася удари по пострадалия, разказа зам.-районния прокурор на Добрич Павел Любенов, предаде БНР.

„Ако бъде признат за виновен в това обвинение, го грози опасността да претърпи ефективно наказание лишаване от свобода, както при евентуална бъдеща присъда в това обвинение, така и да му бъде приведено в изпълнение предходното наказание“.

Иззети са гилзи от мястото на инцидента, по първоначални данни оръжието е картечен газов пистолет, извършителят е с наложена мярка „Задържане под стража“. Съдебно-медицинската експертиза тепърва ще установява какви са уврежданията на пострадалия шофьор.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *