Задържан е шофьорът, блъснал майка с дете на пешеходна пътека във Варна

Задържан е шофьорът, блъснал майка с дете на пешеходна пътека във Варна

Шофьорът, блъснал майка с дете на пешеходна пътека тази сутрин във Варна, е задържан. Той никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС, съобщават от ОДМВР-Варна.

Катастрофата стана тази сутрин около 08:20 ч., на пешеходна пътека на бул. „Цар Освободител” и кръстовището с ул. „Ана Феликсова”.

Блъснатите майка и 6-годишно дете са откарани в болница. Детето е с контузии на лакът, коляно и лице, а майката със счупен преден горен зъб и контузия на крак. Оказана им е медицинска помощ и по-късно са насочени за домашно лечение.

Шофьорът е избягал от мястото на произшествието. При проведените незабавни оперативно – издирвателни действия, след около час в кв. „Възраждане” е намерена укритата кола. Малко по-късно е установен и задържан и водачът – 40-годишен мъж от Варна, неправоспособен (лицето никога не е притежавало свидетелство за управление на МПС), осъждан, (с ефективна присъда) за притежаване на наркотици, с криминални регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и за кражба.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна. На мястото на произшествието, както и на изоставения автомобил са извършени огледи.

Водачът е задържан за срок до 24 ч., взети са му кръвни проби с оглед установяне наличие на алкохол и/или наркотични вещества. Работата по случая продължава.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *