Заловиха каналджии и незаконни мигранти край Свиленград

Заловиха каналджии и незаконни мигранти край Свиленград

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за подпомагане на граждани от Афганистан и Сирия да преминат незаконно през страната, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Обвиняемите Т.Д. /52 г./ и Д.Г /49 г./ осигурили транспорт на 9 чужди граждани за осъществяване на намерението, като спрямо Д.Г. обвинението е че е действал като помагач на Т.Д.

Според прокуратурата, на 10 юли т. г. към 18,30 ч. служители на „Гранична полиция“ установили и задържали в землището на с. Момково, община Свиленград, девет чужди граждани от Сирия и Афганистан, като един от тях не е навършил 16-годишна възраст. Близо до чужденците се намирали и обвиняемите Т.Д. и Д.Г., както и лек автомобил.

Установено е било, че чужденците влезли в България през „зелена граница“ в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, управляван от Т.Д., в който те се качили и отправили към Момково.

Ескортирал го мотор, управляван от Д.Г.. Събраните доказателства сочат, че Д.Г. бил ангажиран от Т.Д. да откара чужденците с микробуса до селото, откъдето те да бъдат превозени до Харманли, като за целта щял да получи възнаграждение.

Чуждите граждани са настанени в център за мигранти. Двамата обвиняеми са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, уточняват от обвинението.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *