Започва процес срещу чудовищна педофилска мрежа в Германия

Започва процес срещу чудовищна педофилска мрежа в Германия

В Кьолн започва голям съдебен процес срещу педофилска мрежа, в която според следствието са участвали близо 90 души. 43-годишният готвач Йорг Л. е обвинен в систематично изнасилване на 3-годишната му дъщеря и разпространение на детска порнография в интернет, съобщи Би Би Си, цитирана от Агенция „Монитор“.

Заседанията на съда, по време на които ще бъдат разпитани обвиняемият и съпругата му, ще се провеждат при закрити врата. Според разследването мъжът е избирал моменти, когато жена му не си била у дома и тогава е насилвал детето си, снимал е всичко това с телефона си, а след това е разпращал записите по чатове в различни платформи в интернет, където са видени от десетки хиляди.

Обиск в дома на Йорг Л. в Бергиш Гладбах (близо до Кьолн) е станал първата брънка в делото срещу най-голямата педофилска мрежа в Германия, която обхваща не по-малко от 30 000 души.

Разследването на деянията на педофила и свързаните с тях сексуални посегателства срещу деца дадоха възможност да се разкрие онлайн мрежа от педофили на територията на цяла Германия.

Семейството на Йорг Л. е средно статистическо – от германската средна класа. Съседите ги смятат за „мили”, без някакви особени прояви, припомня Лиза Вагнер – служител в местната полиция. Именно тя присъства на обиска на 21 октомври 2019 г., когато рухва фасадата на благоприличието на главата на семейството Йорг Л. и наяве излиза нелицеприятната истина: 43-годишният мениджър на хотел е обвинен, че е насилвал малката си дъщеря и е записвал деянията си, които след това е споделял в интернет.

Откритите снимки и видеозаписи с детска порнография и чатовете на Йорг Л. станаха първата брънка в най-голямото в историята на Германия разследване на сексуално насилие срещу деца. В рамките на проучването на контактите на Йорг Л. полицията е разкрила цяла педофилска мрежа с 30 000 анонимни потребители – толкова IP адреса успяват да идентифицират следователите.

Специално за целите на разследването през есента на 2019 г. в криминалната полиция в Кьолн създават специално подразделение с кодовото название „Берг”. Първоначално в него влизат 350 човека, но в момента служителите в него са 130. Членовете на специалния отдел е трябвало всеки ден да преглеждат терабайти със снимки и видеозаписи, съдържащи основно сцени на жестоко сексуално насилие над деца.

Заради голямото психическо натоварване от видяното някои от служителите в спецзвеното са принудени да потърсят психологическа помощ и да се прехвърлят на работа в други отдели.

Останалите продължили ден след ден „да дълбаят в бездната, да идентифицират престъпниците, да изваждат децата от кошмара, в който са принудени да живеят и да прекратят престъпната дейност”, споделя Лиза Вагнер.

Към днешна дата в списъка със заподозрени има 87 човека, а следователите са успели да спасят около 50 деца, сред които и тримесечно бебе.

Разследванията срещу всеки от 87-те обвиняеми изважда на показ нови връзки и броят на предполагаемите престъпници нараства. Според прокуратурата, всички случаи са части от една гигантска мрежа, с чиято помощ са се извършвали престъпленията.

В края на юни министърът на правосъдието на Северен Рейн – Вестфалия Петер Бизенбах признава, че дори не е в състояние да си представи реалните размери на деянията и констатира, че делото срещу педофилската мрежа е придобило „чудовищни размери”.

Участниците в нея са разпространявали детска порнография чрез даркнет и общодостъпни сегменти в интернет, подстрекавали са се един друг да извършват престъпления, договаряли са размяна на деца и са споделяли съвети за това как да успокояват детето, за да може да го използват безпрепятствено. Онези, които са се колебаели, са били подтиквани да осъществят на практика намеренията си. Понякога в чатовете са участвали едновременно до 1 800 човека.

В чатовете те са се убеждавали взаимно, че развращаването на деца и сексуалното насилие са социално допустими и приемливи, разказва прокурор Хартман. Той описва това като „значително изкривяване на възприятието”“. Благодарение на комуникацията със същите такива престъпници. Те са се убеждавали взаимно, че всичко, което правят, е напълно нормално и дори, че престъпните деяния са извършени по взаимно съгласие с детето.

Регистрираните случаи на сексуално насилие срещу деца и разпространението на детска порнография в Германия постоянно се увеличават. През 2019 г. са образувани почти 16 000 наказателни дела за сексуално посегателство срещу непълнолетни лица. Повдигнати са и повече от 12 000 обвинения за детска порнография, което е два пъти повече в сравнение с 2016 г.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *