Започва третият етап на мярката „60/40“

Започва третият етап на мярката „60/40“

Стартира процедурата по кандидатстване за третият етап на мярката „60/40“, информирa Агенцията по заетостта. Подкрепата за запазване на заетостта във фирмите, засегнати от коронакризата, ще се предоставя за месеците октомври, ноември и декември, като за база ще се взима месец август.

Цялата информация за начина на кандидатстване работодателите могат да се намерят на сайта на Агенцията по заетостта, в рубрика „Финансови стимули за запазване на заетостта”. Там са разписани стъпките за реда и начина на подаване на документите.

Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.

Обръща се внимание на кандидатстващите, че и при този етап от подкрепата, съгласно актуалните нормативни документи, заявлението и документите за изплащане на средства следва да се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на служителите, независимо от начина на подаването им. В случай на повече обекти в различни населени места, те могат да подадат едно общо заявление в една Дирекция „Бюро по труда”, на чиято територия се намира поне един обект на работа.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция „Бюро по труда”.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *