Затвориха за 48 часа кардиологичното отделение на болницата в Ловеч

Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Кардиолайф“ в Ловеч е затворено за 48 часа със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, съобщават от пресцентъра на областната администрация

Мярката е в сила до 19 ч. на 2 август. Причината – пациент, бил на лечение в отделението, е с положителен тест за коронавирус, предава bTV

В периода 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лечение в МБАЛ „Кардиолайф“ в Ловеч по повод кардиологичен проблем.

На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч със съмнение за COVID-19. Положителен PCR тест потвърдил диагнозата.

Контактните на възрастната жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното отделение ще бъде проведена крайна огнищна дезинфекция. Нуждаещи се от лечение пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души персонал на болница „Кардиолайф“, пет проби на пациенти, които в момента са на лечение в засегнатото отделение, и две проби на контактни от семейството.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: