Здравният министър вижда отчетлив резултат от мерките

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че епидемичната ситуация в страната се подобрява и има отчетлив резултат от противоепидемичните мерки. По време на оперативно заседание с част от кабинета министърът добави, че 14-дневната заболеваемост е достигнала 180 на 100 хил. души, а излекуваните вече са трайно повече от новозаболелите.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че ако продължава да се следи внимателно ситуацията и се реагира гъвкаво, страната ни ще преодолее пандемията и ще стане ясно, че България е успяла да управлява най-добре кризата, засегнала целия свят.

Премиерът вече намекна, че настоящите мерки срещу COVID-19 може да се облекчат и преждевременно.

Здравният министър докладва, че вече се създава организация за втората фаза на ваксинацията с пристигането на новите доставки ваксини. Подготвя се ваксинацията на 15 хил. души в домовете за стари хора и около 11 хил. души персонал, като общините вече събират списъците със съгласие.

По данните на единния информационен портал досега у нас ваксини са получили малко под 5000 души – главно медицински персонал, най-вече в София, Пловдив и Варна.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *