Здравният министър обмисля разхлабване на мерките от февруари

Обмисля се промяна на мерките в страната от началото на месец февруари, стана ясно от думите на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който присъстваше на посрещането на ваксините на Moderna.

„Обнадежден съм от темповете, с които върви ваксинацията. Обмисляме промяна на мерките, което ще стане от началото на февруари”, каза още той.

За момента единствената промяна е насочена към практическите занимания на студентите и учениците в гимназиален етап. Единствено за упражненията и практиките, за които е невъзможно те да се провеждат онлайн, се разрешава присъственото им осъществяване в учебните заведения.

Днес в България пристигнаха 2400 дози от ваксината на Moderna. Така в страната ни вече има два препарата, с които се извършва имунизацията срещу коронавирус.

На 25 януари се очаква втора пратка. Около 16 500 ваксини са изразходвани към момента, обясни още проф. Ангелов.

„Имаме готовност да ваксинираме и желаещите в Секционните избирателни комисии, като главната ни цел са тези в мобилните секции, тъй като те ще имат основната задача да осъществяват процеса при карантинираните”, обясни министърът.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *